• Sairaala_kahvila_3_netti
  • Sairaala_kahvila_1_netti
  • Sairaala_kahvila_2_netti
  • Sairaala_kahvila_1_netti
  • Sairaala_kahvila_4_netti
  • Sairaala_kahvila_5_netti
  • Sairaala_kahvila_6_netti
  • Kuva: Tuomas Heikkilä
  • phks-0008_netti

Sairaalan kahvio

Suunnittelun ja uudistuksen tavoitteena oli päivittää 70-luvulla rakennettu sairaalan kahvila vastaamaan tämän päivän tarpeita niin toiminnallisuudeltaan että viihtyisyydeltään. Suunnittelussa koettiin erityisen tärkeäksi tehdä viihtyisät tilat kaikille käyttäjäryhmille. Myös esteettömyys oli tärkeässä roolissa koko suunnittelussa. Esteettömyys toteutuu valaistuksessa, akustiikassa, kalustevalinnoissa, pintamateriaaleissa sekä kalusteiden sijoittelussa ja mitoituksessa. Valaistuksessa kiinnitettiin huomiota yleisvalaistukseen, häikäisemättömyyteen, värilämpötilaan sekä kohdevalaistukseen. Kohdevaloa lisättiin linjastolle sekä pöytien päälle. Värimaailma sovitettiin sairaalan olemassa oleviin rakenteisiin ja arkkitehtuuriin. Kalusteissa käytettiin vaaleaa puuta joka tuo tilaan kaivattua lämpöä. Tekstiileihin valittiin kuparin ja oranssin sävyjä, jolla saatiin väriä muuten vaaleasävytteiseen kahvilaan. Tila jaettiin erilaisiin istuskeluryhmiin viherkasvilaatikoilla, jotka tuovat yksityisyyttä ja ennen kaikkea lisäävät viihtyisyyttä. 

  • Asiakas
    Päijät-Hämeen keskussairaala
  • Ajankohta
    2015